Харчування влітку - поради спеціаліста

Боїтеся отруїтися - тоді відповідально ставтеся до вибору продуктів у спеку. Фахівці говорять, - ризик у цей час значно зростає. Найнебезпечніші - молочна та сирна групи. 

Раїса Кравченко, заступник начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області:

- Купляючи молоко, молочні продукти теж, щоб звертали увагу на упаковку чи вона немає бомбажу, чи немає якихось вм’ятин, чи не надуті кришечки, чи пакет не вздутий, чи не протікає. 

М’ясні та рибні продукти теж відносяться до небезпечних під час спеки. А ще більш вірогідніше їх псування, коли плануєте відпочинок на природі. Якщо ж їдете на відпочинок - використовуйте для мясних чи рибних продуктів термоконтейнери або термосумки, а ще такі страви радять не маринувати перед виїздом, а робити це на місці. 

Раїса Кравченко, заступник начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області:

- Дуже велику проблему можу викликати риба. Раджу використовувати для споживання не зморожену рибу, глибокої заморозки, а ох охолоджену, тому що на неї можна подивитися, жабри повинні бути рожеві, а не коричневі, очі ясні і запах.

Небезпека і у солодкому, а точніше, тістечках та тортиках з великою кількістю крему, - говорить Раїса Кравченко. 

Раїса Кравченко, заступник начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області:

- Якщо споживач купує кондитерські вироби ті самі тістечка , хочеться ж побалувати себе треба звертати увагу і требувати, коли вони виготовлені, тому що термін їх використання дуже-дуже обмежений до шести годин. 

Окрім цього пам’ятайте, літо - вдалий сезон, щоб влаштувати розвантаження організму та полегшення раціону. У спеку варто вживати їжу, багату на рідину. Адже, у цей період наш організм зневоднюється. Норма води у цей час - півтора - два літри води на добу. Фахівці не радять зловживати солодкими напоями, вони навпаки не втамовують спрагу, а її посилють.