Завершення Великого посту
Великий піст -найдовший і найважливіший серед інших багатоденних постів. Цього року він тривав з 18 березня по 5 травня. Впродовж цього терміну постуючі не вживали м’яса, риби, молочні продукти та яйця. Тому важливо без шкоди для організму повернутися до звичного раціону. Існує 5 нескладних правил-наголошують медики, які допоможуть вам у цьому.
Андрій Дзюба
терапевт міської лікарні
№5
"Первое правило -это не спешить. И расширять рацион
постепенно, включая привычные ранее продукты . Для человека здорового этот
период может быть означен 7 днями. Для человека, страдающего различными
заболеваниями желудочно-кишечного тракта, этот период более лонгирован -до
двух-трёх недель."
Друга порада лікаря -віддавати перевагу нежирним сортам
м’яса. Це не тільки виходячи з посту, а й у повсякденному житті. Третій крок
-поступове включення до раціону молочних продуктів. Починати краще із кефіру та
ряжанки.
"Четвёртое правило -строгое правило в отношении алкоголя. Алкоголь при
выходе из системы зауженого питания, не рекомендуется первые дни."
Якщо ж,
в силу певних обставин, повністю відмовитися від алкоголю неможливо -оберіть
вино. Добова норма -до двохсот мілілітрів.
"Если сели за стол -пусть
это будет общение и разумное употребление по количеству и составу
пищи."
Дотримуючись цих правил, говорить Андрій Дзюба, ви з легкістю
повернетеся до звичної їжі не просто без шкоди для організму, а й з неабиякою
користю.