Деактивація новорічних свят: експерти розповіли, як полтацям увійти у звичний графік і відновити раціон
Вийти та так, щоб не переробити. Полтавці жаліються, що відчувають на собі «постноворічний синдром». Через що це та як рятуватися, поради експертів — у сюжеті.
Режим новорічних свят «деактивований». Як наслідок, після них — зайві кілограми, збитий графік та неохота до роботи. Мені ще й досі хочеться спати, але потрібно працювати.
Два тижні релакса, кілька днів працювали, а ще більше відпочивали. Виходити після свят складно й Олені.
Олена, полтавка: — Виходимо після новорічних свят. — Чому? — Тому що вони такі запальні, особливо у Полтаві.
Тиждень розпочинає з планування справ Євгеній. У робочий ритм входить поступово.
Євгеній, полтавець: Розслабляєшся, і вже не таке відношення до роботи, як перед святами, намагаєшся закрити всі справи, кінець року. Ну а зараз виходиш, наче хотілося, як з новими силами, але тяжко.
А ось фахівці радять «робочий режим» відновляти поступово, та навіть за день-два до виходу на роботу, але в жодному разі не перевантажуватися.
Ганна Подлєсна, психологиня: Встати в звичайний час, зробити якісь фізичні вправи, потім відновити якісь елементи харчування, тобто, приготувати те, що зазвичай ви їсте на сніданок.
А той, хто не страждає від першого дійсно робочого понеділка після свят, страждає від іншого — переїдання. Нині у звичний графік намагається повернутися полтавка Ірина. Ділиться, на що перейшла.
Ірина, полтавка: Редис. Дуже чудовий смак, дешево, швидко готується. — Просто як салат, так? — Так.
А ось продавці смачного та швидкого харчування говорять: містяни і не збираються собі в чомусь відмовляти, апетити після свят не зменшились.
Євген, продавець: Постійні клієнти є, є люди, які чекали довго. — Багато їдять? — Дуже багато. Кожен день приїжджає новий товар, тому що за один день.
Зменшувати калорійність продуктів, але без виснажливих дієт. Краще планувати харчування на декілька днів вперед, говорять експерти з цього питання.
Олександра Ткаченко, нутриціолог: Рекомендую звертати увагу на сезонні овочі та фрукти, також звертати увагу на заморожені ягоди, також зараз велике різноманіття вибору заморожених овочів.
А ще броколі, заморожена капуста, нежирні сорти риби та не забувати про зелень.