Деактивація новорічних свят: експерти розповіли, як полтацям увійти у звичний графік і відновити раціон

Вийти та так, щоб не переробити. Полтавці жаліються, що відчувають на собі «постноворічний синдром». Через що це та як рятуватися, поради експертів — у сюжеті.

Режим новорічних свят «деактивований». Як наслідок, після них — зайві кілограми, збитий графік та неохота до роботи. Мені ще й досі хочеться спати, але потрібно працювати.

Два тижні релакса, кілька днів працювали, а ще більше відпочивали. Виходити після свят складно й Олені.

Олена, полтавка: — Виходимо після новорічних свят. — Чому? — Тому що вони такі запальні, особливо у Полтаві.

Тиждень розпочинає з планування справ Євгеній. У робочий ритм входить поступово.

Євгеній, полтавець: Розслабляєшся, і вже не таке відношення до роботи, як перед святами, намагаєшся закрити всі справи, кінець року. Ну а зараз виходиш, наче хотілося, як з новими силами, але тяжко.

А ось фахівці радять «робочий режим» відновляти поступово, та навіть за день-два до виходу на роботу, але в жодному разі не перевантажуватися.

Ганна Подлєсна, психологиня: Встати в звичайний час, зробити якісь фізичні вправи, потім відновити якісь елементи харчування, тобто, приготувати те, що зазвичай ви їсте на сніданок.

А той, хто не страждає від першого дійсно робочого понеділка після свят, страждає від іншого — переїдання. Нині у звичний графік намагається повернутися полтавка Ірина. Ділиться, на що перейшла.

Ірина, полтавка: Редис. Дуже чудовий смак, дешево, швидко готується. — Просто як салат, так? — Так.

А ось продавці смачного та швидкого харчування говорять: містяни і не збираються собі в чомусь відмовляти, апетити після свят не зменшились.

Євген, продавець: Постійні клієнти є, є люди, які чекали довго. — Багато їдять? — Дуже багато. Кожен день приїжджає новий товар, тому що за один день.

Зменшувати калорійність продуктів, але без виснажливих дієт. Краще планувати харчування на декілька днів вперед, говорять експерти з цього питання.

Олександра Ткаченко, нутриціолог: Рекомендую звертати увагу на сезонні овочі та фрукти, також звертати увагу на заморожені ягоди, також зараз велике різноманіття вибору заморожених овочів.

А ще броколі, заморожена капуста, нежирні сорти риби та не забувати про зелень.