День працівників харчової промисловості відсвяткували студенти ПУЕТ

Щороку третьої неділі жовтня працівники галузі харчової промисловості та всі причетні до професії технолога фахівці відзначають своє професійне свято. Студенти Полтавського університету економіки і торгівлі не залишили цей день без уваги, адже саме тут вже 40 років функціонує факультет харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.
 Віталій Катунін, голова студентської ради Полтавського університету економіки і торгівлі
"Сьогодні в нашому університеті проходить.../ -/мали змогу побачити, як саме ми святкуємо свої професійні свята."

Технологічний факультет Полтавського університету економіки і торгівлі створений 1974 року. На кафедрах факультету працює близько 80 викладачів, серед них: кандидати та доктори наук, професори, доценти, -розповіли на святі. Тому студенти отримують максимально повні знання, найуспішніші стажуються за кордоном. Навички, здобуті в альма-матер, вони продемонстрували на виставці "Україна єдина".
Тетяна Капліна, зав. кафедри готельно-ресторанної та курортної справи ПУЕТ
"У нас студенти навчаються протягом 5 років, навіть 5,5. І тому, починаючи із 3 курсу, представники всіх напрямків підготовки готельно-ресторанної справи і готеляри, і ресторатори. Вони можуть сервірувати столи, вони вміють готувати, вони вміють подавати."

Галина Хомич, зав. кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства ПУЕТ
"Діти старалися, вони готували нашу традиційну кухню, кухню інших регіонів нашої України. А також є доробки магістрів -це науково-дослідні доробки, де використана традиційна сировина."

Своїми національними стравами гостей пригощав і туркменський культурний центр.
 представниця культурного центру Туркменістану
"Мы предлагаем сегодня туркменское национальное блюдо -это плов, фаршированная тыква, манты, сладости туркменские и национальные пирожки. Называються ... с зеленью, с мясом."

Наостанок глядачі спостерігали бармен-шоу та пригощалися смачними експонатами виставки.