Полтавський ліцей №37 відтепер — з оновленою їдальнею та харчоблоком

Ремонт приміщення тривав близько двох років, тепер воно має сучасне обладнання й може вмістити 160 дітей. Подивитися на оновлену кухню та обідню залу завітали наші журналісти.

— Це картоплечистка. Сюди завантажуємо картоплю. Чиститься, підключається вода і витягується чиста картопля.

У Полтавському ліцеї № 37 відтепер діти харчуються в оновленій їдальні. Вона може вмістити 160 дітей, має декілька зон: обідню, буфетну та відпочинку. До вибору кольору стін й оформлення долучалися безпосередньо вчителі, розповідає директор закладу Ірина Пасюра.

Ірина Пасюра, директор Полтавської ЗОШ № 37: Коли подивитися на сам проект, то в нас окремо — це буфет, окремо видача. І те, що дитина забажає, може сама собі взяти, або купити комплексний обід. Ремонт самої їдальні тривав десь півтора-два роки. Сучасне начиння їдальні, відповідно до обідньої зали, і відповідно до забезпечення самого харчоблоку.

Працювати у такій їдальні — дуже приємно, — ділиться з нами завідувачка з виробництва пані Леся. Каже: готують на оновленій їдальні вже кілька днів. Меню для дітей намагаються робити різноманітним.

Леся, завідувачка з виробництва: На обід була морква припущена, борщ з капусти та картоплі, кебаб з сиром, каша пшенична, чай, хліб і фрукти — апельсин.

Наразі така їдальня та харчоблок є лише у Полтавському ліцеї № 37. Невдовзі вони відкриються й у школі № 34, каже перший заступник міського голови Полтави Валерій Пархоменко.

Валерій Пархоменко, перший заступник міського голови Полтави: Після того, як було прийнято рішення впровадити нові стандарти харчування дітей, було прийнято рішення робити реконструкцію їдалень у наших навчальних закладах. Сьогодні ми маємо приклад, де зроблений ремонт за сучасними технологіями, дизайну й по безпечному харчуванню, коли їдальня поділена на зони.

У планах, — зазначає Валерій Пархоменко, — зробити такі їдальні у кожній школі Полтави.