У Полтаві пройшов фестиваль «Art Food Fest»

Вперше у Полтаві на площі торгівельно-розважального центру «Київ» пройшов фестиваль «Art Food Fest». З англійської-фестиваль їжі та мистецтва. Захід не формат,- говорять організатори, адже відвідувачі у ході проведення свята можуть смачно поїсти та збагатити свій духовний світ.

Надія Коновалова, організатор фестивалю «Art Food Fest»
«Захід не формат і ми його спрямовували більше на молодь, нам хотілося, щоб прийшла молоді і вона прийшла»  «Ми запросили кухарів ресторанів, які порадували смакотою всіх полтавчан, ще дуже багато зон різноманітних, в яких сьогодні брали участь полтавці, які прийшли на захід. Це –технозона, зоозона, Кадетаріум, нічна дискотека»

Кожен відвідувач фестивалю,- зазначають організатори, зміг знайти собі розвагу до душі. Шанувальники байкерської субкультури демонстрували свої вміння на залізних конях. Для любителів екстриму створили спеціальну зону, на якій вони презентували різноманітні трюки. Майстри із техніки хенд-мейд продавали вироби виготовлені власноруч. Для відвідувачів, які полюбляють рухатися у такт пропонували майстер -класи із вуличних танців.А полтавців, які цікавляться куванням заліза ковалі навчали цьому ремеслу. Максим Солодков, коваль розповідає,- виготовляли деталі, які незабаром передадуть у зону АТО.
 Максим Солодков, коваль
«У нас був невеличкий захід з кування скоб для бійців на фронт. Отакі скоби для того, щоб з»єднувати блєндажи, брьовна..»

У рамках фестивалю діяла арт-виставка, на якій молодіжні колективи презентували сучасні постановки, інсталяції та виставки фотографій і картин. Крім того, на заході можна було взяти участь у майстер-класі із перукарського мистецтва та навіть змінити зачіску.

 Євген Хрипун, перукар
«Я сейчас демонстрирую технику фейт, которая (применяется в барбер шопах,) в обычных салонах не применяется. Это плавный переход с чистой кожи и до объёма»
У фестивалі вуличної їжі полтавців годували кухарі з понад 20 ресторанів, кафе та бістро міста. Усі бажаючі могли поласувати різноманітними стравами. А саме, солодкими смаколиками такими як джем, пряники, печиво, а також шашликом, українським борщем у горщиках з хліба, ковбасами, сосисками та іншим.
Тимофій Гаєвий, шеф-кухар
 «Якщо ми беремо дитяче харчування, то це сосиски, сердельки, варені. Дорослі-копченості в невеликих кількостях не буде шкоди. Так що сирокопчені не містять консервантів, трошки підкопчені, але це дуже дорога продукція, делікатеси»

Полтавці говорять,- фестиваль їм сподобався. Час провели із користю та відкрили для себе багато нового.

«Цікаво подивитися, яка у нас талановита молодь і чим вона займається»
 «Мені сподобалося, було багато чого різного, я думаю треба робити такі заходи»
 «Хтось прийшов подивитися більше на картини, хтось, можливо, прийде заради якоїсь смаколинки»
 «Для молоді цікаво. Це щось нове, привід зібратися всім разом, погуляти»

Організатори зазначають,- «Art Food Fest» планують проводити щороку.