Полтавки вже обирають для себе найбільш смачні рецепти пасок

16 квітня православний світ святкує одне з найсвітліших свят- Великдень. Невід"ємним атрибутом кожного святвого стола вважається паска. Полтавські господині вбачають для себе різні варіанти рецептів великодньої випічки.

Ірина - полтавка
«Дуже смачна паска з курагою, дуже смачна паска з корицею, ну щоб глазур була смачненька така»

В Україні на Великдень печуть паски . А , наприклад, головною стравою великоднього столу в Італії вважається Коломба , щось на зразок нашої паски, але з лимонним ароматом. Часто вона покривається мигдалем і мигдальною глазур'ю. На Сицилії печуть Касата схожий на сирний пиріг із цукатами та апельсинами , у Великобританії та Ірландії - торт «Симнела» і «хрестові булочки», на Мальті - мигдальні пряники «фіголлі». Проте, полтавки , як виявилося, також люблять експерементувати з різними рецептами пасок.

Наталя-полтавка

«В цьому році хочу спробувати спекти називається сира паска із згущеним молоком, я не знаю, ще не пробувала, але ось спробую»

Олена - полтавка

«Мне очень нравится цукаты разноцветные и много орехов всяких разных, кусочками дробленые тоже очень вкусно»

Є й такі полтавські господині, які не люблять відходити від традицій, і вважають - паска це та випічка котра повинна мати свої сімейні, не змінні інгредієнти, які і роблять із звичайної випічки, справжню великодню.

Надія - полтавка

«По бабушкиному»  «ну та я на пам*ять не пам*ятаю, там багато чого треба»

«В пасках люблю фрукти дуже ну я готовлю завжди по рецепту, такий рецепт в мене був оригінальний» + «Там 12 яєць, там різні цукати, фрукти, овочі»

Та не зважаючи на різні традиції святкування, Великдень - це прекрасний привід зібратися всією родиною за святковим столом і головне це - атмосфера свята, яка заряджає лише позитивними емоціями.