11 липня- Всесвітній день шоколаду.
11 липня- Всесвітній день шоколаду. Відзначається він з 1995 року. В повсякденному житті ми частіше чуємо про шкоду шоколаду, забуваючи про його користь. Так і Полтавці говорять, що цей солодкий продукт дарує радість та підвищує настрій, але вони переконані -шкоди приносить значно більше.
«На даний момент я дуже мало їм
шоколаду, бо він дуже-дуже шкідливий для зубів.»
«Я як всі
діти, ну буває одну плитку скушаю.»
«Каждий месяц, раза
2-3. Ну єслі часто їсти, алергія ж може начаться.»
«Шоколадом запаслись, но мы на диете, от, потому святкувать мабуть не будемо.»
«Темний ще не купили.»
«Наверно
нада, да».
«Я люблю молочний шоколад, чорний - полюбляє
мій чоловік.»
«Та не дуже часто, бо слідкую за фігурою.
Мабуть 1 раз на місяць я балую себе.»
«Шоколад дает
настроение.»
«Раньше часто ел, а щас как-то о здоровье о
зубах думаю.»
«Когда хотим, тогда покупаем. Ну просто
сладкое вредно слишком много, нужно больше овощей есть, даже в день
шоколада.»
Проте ласунам не варто повністю виключати цей солодкий
продукт зі свого раціону. Як відомо, найбільше користі можна отримати від
чорного шоколаду. Науковці встановили - він покращує роботу серцево-судинної
системи та знижує ризик інсульту. Окрім того, темні сорти сприяють викиду
ендорфінів - гормонів щастя, покращуючи настрій і підтримуючи тонус організму.
Говорять, що він навіть від спеки рятувати шкіру допомагає. А в спекотні дні
альтернативою цьому солодкому задоволенню може стати шоколадне морозиво.
Продавець говорить - про свято від покупців не чула, але морозиво з
шоколадним смаком і так користується найбільшим попитом цього літа.
Олена продаваць морозива
«Хто вже купував
його, підходять тіки до мене і купують саме шоколадне
морозиво.»
«І мені подобається також шоколадне морозиво
найбільше.»
«Жодного разу не чула, за сьогоднішній день,
що хтось би згадав цей день. Ну якщо я тепер буду знати, буду говорити іншим,
вітати.»
Любителі солодощів сьогодні можуть поласувати цілою плиткою шоколаду і навіть н однією, адже мають для цього вагомий привід. Проте зловживати цим продуктом -застерігають фахівці- все ж не варто.