5-й етап кулінарного шоу «Битва за гриль» відбувся на «Мисі доброї Надії».

В готельному комплексі «Мис доброї Надії» пройшов п’ятий етап конкурсу «Битви за гриль». Цього разу майстри кухні дивували гостей та суддів стравами з курки. "

Полтавець Дмитро Шиян вже в третє випробовує свої вміння на кулінарному шоу. До цього - розповідає - брав участь у 1-у та 3-ому етапах, де йому доводилось готувати стейки та реберця. І хоч робить це не професійно, проте - зізнається учасник - дуже давно захоплюється цією справою.


Дмитро Шиян учасник кулінарного шоу
" У меня такое впервые такой опыт, но готовить я любил всегда и как только представилась такая возможность наши коллеги решили организовать такое состязание «аля» кулинаров. Поетову я срадостю решил принять сразу же. "


Ще одним учасником цього етапу був Сергій Ковпаков. Чоловік вже 5 років працює поваром в ресторанах високого рівня. На конкурс прийшов, щоб показати свої вміння та навчитись чомусь новому.

 Сергій Ковпаков учасник кулінарного шоу
"Нужно себя попробовать, силы свои посмотреть как другие, взять каково-то опыта для себя. Цыплёнок табака сегодня будем готовить с очень секретным соусом который придумал сам. Ну посмотрим что с этого получится. "


Кулінарним «гуру» дійства став знаний не тільки на Полтавщині, але і в Україні шеф-повар Тимофій Гайовий. Учасник теле-шоу «Пекельна кухня» та «На ножах» - представив всім присутнім свою авторську страву з курки, яку до цього ніхто не куштував. Для того щоб її приготувати - зізнається Тимофій Гайовий - потрібно лише бажання.

 Тимофій Гайовий кулінарний гуру
"Готовить буду куриное филе фаршированное «дор-блу», обжаренное в беконе, поданное на крутонах гарнированное помидорами черри-грильЯ не готовлю то что мне не нравится в этом наверное тоже один из основных успехов."


Учасники готували по дві порції своєї страви. Перша йшла на дегустацію для команди суддів, а друга діставалася гостям. Останні залишись задоволені дійством. Хтось прийшов вболівати за своїх колег, хтось за обраного фаворита, а декому сподобався кулінарний експерт шоу.

" У меня один фаворит я фанат Димы только. Тоесть мне от все нравится.
 Очень понравилось, все хорошо Мы отдыхаем здесь кардую неделю, но сегодня первуй раз участвуем в этом всем"

" Тимофей самый главный, класный повар наш полтавський. А впринцыпе всё вкусно нам понравилось."


Загалом на розгляд суддів були представлені чотири страви з курки. Оцінювались вони за такими трьома критеріями - смакові якості, презентація та техніка приготування. А наступного уікенду проведуть фінал шоу «Битва за гриль», на якому і визначиться переможець.